Εφημερίδα »Αγγελιοφόρος»: Ανασαίνουν τα Βυζαντινά Τείχη

deltia-typou231 προβολές
Πρόκειται για το δεύτερο τμήμα του έργου ανάδειξης του ιστορικού μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου του, στην Άνω Πόλη, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου.

«Εξυγιαίνουμε την περιοχή μεταξύ των Βυζαντινών Τειχών και των διατηρητέων κτισμάτων και απομακρύνουμε τα επικίνδυνα αυθαίρετα παραπήγματα,που αποτελούν εστίες μόλυνσης και παραβατικών συμπεριφορών», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης.

 
Αυτή η δεύτερη φάση των εργασιών περιλαμβάνειπερίπου 1.900 τ.μ. σε ένα ανάπτυγμα 85 μέτρων. Η πρώτη φάση του έργου ανάδειξης των Βυζαντινών Τειχών και ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου ξεκίνησε το Φεβρουάριο του2013 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, ενώ κάλυψε επιφάνεια 2.500 τ.μ σε ανάπτυγμα 160μέτρων επί της οδού Επταπυργίου.
 
«Στόχος μας είναι αυτή η δεύτερη φάση να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014. Δίνουμε το χρονικό αυτό περιθώριο, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών είναι απαραίτητες οι παρεμβάσεις των αρχαιολογικών υπηρεσιών στο τείχος. Τα περισσότερα από τα παραπήγματα που κατεδαφίζονται εφάπτονται στα Βυζαντινά Τείχη, με αποτέλεσμα να απαιτούνται εργασίες αποκατάστασης του μνημείου», εξηγεί ο κ. Κουράκης.


 
X