Εφημερίδα »Θεσσαλονίκη»: Αρχαιολογικός περίπατος πλάι στα τείχη

deltia-typou164 προβολές
Σε έναν αρχαιολογικό περίπατο, ο οποίος εκτιμάται ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών, σχεδιάζεται να αναδειχθεί μέσα στους επόμενους μήνες ο χώρος πλάι στα ανατολικά τείχη της πόλης, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, ο οποίος σήμερα θυμίζει πολύ περισσότερο ένα άναρχο πάρκινγκ και έναν απέραντο σκουπιδότοπο.
 
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη, αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται η μελέτη του έργου, η οποία εκπονείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την 4η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων.
 
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η μελέτη για τη διαμόρφωση του αρχαιολογικού περιπάτου αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση στο τοπικό συμβούλιο μνημείων, ώστε στη συνέχεια να ανάψει το πράσινο φως για την κατασκευή του έργου.
 
Όπως ανέφερε ο κ . Κουράκης, οι εργασίες για τη διαμόρφωση του πεζόδρομου είναι εφικτό να αρχίσουν μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς η παρέμβαση αυτή θα ενταχθεί σε κάποια από τις εργολαβίες του δήμου Θεσσαλονίκης που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.


X