Εφημερίδα »Θεσσαλονίκη»: Δίκτυο πεζόδρομων και κάθετο πράσινο αλλάζουν την Αγίας Τριάδος

deltia-typou137 προβολές

Η διαμόρφωση χώρων περιπάτου και υπαίθριων δραστηριοτήτων, η δημιουργία υπόγειου παρκινγκ, η τοποθέτηση κάθετου πρασίνου, αλλά ακόμη και η κατασκευή καθιστικών επάνω σε ράγες είναι ορισμένες μόνο από τις καινοτόμες προτάσεις, τις οποίες προβλέπει  η μελέτη που έχει κατατεθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση της περιοχής της Αγίας Τριάδας, στις παρυφές του κέντρου της πόλης.

Πρόκειται για τη ζώνη των πέντε οικοδομικών τετραγώνων, η οποία περικλείεται από τη Δελφών και τη λεωφόρο Στρατού, τη Βασιλίσσης Όλγας, την Ευζώνων και τη Μάρκου Μπότσαρη. Η περιοχή αυτή θεωρείται σήμερα πολύ υποβαθμισμένη, καθώς χαρακτηρίζεται από την εξαιρετικά πυκνή δόμηση. τα γηρασμένα κτίρια, τις ελλείψεις σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και την παντελή απουσία πρασίνου.

Σύμφωνα με τους μελετητές, άλλωστε. στην περιοχή υπάρχει πληθώρα αυθαίρετων κατασκευών, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται πρόσθετα χαρακτηριστικά υποβάθμισης τόσο λόγω της προχειρότητας των κατασκευών αυτών όσο και λόγω των υπερβάσεων στο επιτρεπόμενο ύψος και στον όγκο των κτιρίων.


…δείτε τη δημοσίευση ›››X