Εφημερίδα »Θεσσαλονίκη»: Ζωντανεύει η περιοχή των Δώδεκα Αποστόλων

deltia-typou240 προβολές

Ζωντανεύει μία από τις πλέον χαρακτηριστικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης, η οποία παρά την ιστορικότητά της και τη σπουδαιότητα των μνημείων που φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.
 
Πρόκειται για την περιοχή των Δώδεκα Αποστόλων, η οποία αλλάζει όψη, ώστε να αποτελέσει έναν μνημειακό χώρο, που θα προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών της πόλης.
 
«Οι παρεμβάσεις που θα εξελιχθούν σε αυτόν τον ιστορικά φορτισμένο χώρο αφορούν μεταξύ άλλων την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής αλλά και τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τους πεζούς», εξήγησε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης.
 
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, που ολοκληρώθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης , οι παρεμβάσεις θα εξελιχθούν στην περιοχή γύρω από το ναό των Δώδεκα Αποστόλων, χωρίς να αγγίζουν τον αύλειο χώρο του, όπου η ευθύνη ανήκει στην 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
 
Οι μελετητές προτείνουν τη μετατροπή των δρόμων γύρω από το μνημείο σε οδούς ελεγχόμενης διέλευσης, στις οποίες θα απαγορεύεται η στάθμευση των αυτοκινήτων.


X