Εφημερίδα »Θεσσαλονίκη»: Λίφτιγκ στην Αγίου Δημητρίου

deltia-typou123 προβολές
Στην αναβάθμιση του οδικού άξονα της Αγίου Δημητρίου πρόκειται να προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας διασφαλίσει προς αυτήν την κατεύθυνση χρηματοδότηση ύψους 1,29 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης. το τμήμα της Αγίου Δημητρίου, το οποίο σχεδιάζεται να αναπλαστεί, αναπτύσσεται σε μήκος περίπου 840 μέτρων από το ύψος της Ίωνος Δραγούμη μέχρι και τα όρια με την οδό Λαγκαδά.

«Οι εργασίες θα αρχίσουν περίπου από το ύψος του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, καθώς το προηγούμενο κομμάτι της Αγίου Δημητρίου είχε αναπλαστεί κατά το παρελθόν». επισήμανε ο κ. Κουράκης, σημειώνοντας ότι το τμήμα που απομένει μέχρι την οδό Λαγκαδά έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αφού διατρέχει περιοχές υποβαθμισμένες, ενώ «ακουμπά» και σε ζώνες με σπουδαία μνημεία και ιστορικά στοιχεία, όπως είναι ενδεικτικά ο μνημειακός ναός των Δώδεκα Αποστόλων.

 Η μελέτη που αφορά την ανάπλαση της Αγίου Δημητρίου στο τμήμα της από την Ίωνος Δραγούμη μέχρι και τη Λαγκαδά κατατίθεται στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.…δείτε τη δημοσίευση ›››


 
 

 
 

 

 

 

 

 

 
X