Εφημερίδα »Θεσσαλονίκη»: Τούμπα… σχολεία με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα

deltia-typou178 προβολές

Σχολεία με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα επιδιώκει να δημιουργήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας προς αυτήν την κατεύθυνση όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διανοίγονται μέσω του ΕΣΠΑ.


Η κεντρική παρέμβαση
που έχουν σχεδιάσει οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες αφορά το σχολικό συγκρότημα το οποίο βρίσκεται επί της οδού Κλεάνθους 30, στην περιοχή της Κάτω Τούμπας.
 
Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης, θα αποτελέσουν πρότυπο επιδεικτικό έργο αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 
Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό που προσεγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο προωθείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΥΠΕΚΑ.
 
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του δήμου Θεσσαλονίκης οι παρεμβάσεις θα εξελιχθούν στα κτίρια όπου στεγάζονται το 2ο και το 4ο γυμνάσιο της Τούμπας, το 20ο γενικό ενιαίο λύκειο, το 1ο πειραματικό λύκειο, το 2ο πειραματικό γυμνάσιο αλλά και το κλειστό γυμναστήριο της Κλεάνθους.

…δείτε τη δημοσίευση ›››


 
X