Εφημερίδα «Θεσσαλονίκη»: Χώρος περιπάτου και αναψυχής η πλατεία Μαβίλη της Θεσσαλονίκης

t.dalianis587 προβολές

Σε έναν χώρο περιπάτου και αναψυχής, όπου η κίνηση των οχημάτων θα είναι ήπια, σχεδιάζεται να αναδειχθεί η πλατεία Μαβίλη, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της δεύτερης δημοτικής κοινότητας, στο δυτικό άκρο του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Η διεύθυνση Αρχιτεκτονικών Μελετών και Αστικού Σχεδιασμού του δήμου Θεσσαλονίκης μόλις έχει ολοκληρώσει τη μελέτη εφαρμογής του έργου, ώστε η ανάπλαση της πλατείας Μαβίλη, η οποία θα περιλαμβάνει στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού, να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης.

Η μελέτη του δήμου έχει στηριχθεί εν πολλοίς στην πρόταση της ΑσημίναςΧατζημανώλη, της Αλεξάνδρας Μαραντίδου και του Γιώργου-Πέτρου Λαζαρίδη, η οποία έχει βραβευτεί στο πλαίσιο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών «ΘεσσαλονίκηΧ4».

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είχε προχωρήσει σε συνεργασία με το φορέα «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.» και αφορούσε την αξιοποίηση ως συνδετικού κρίκου του «σταυρού» που σχηματίζουν οι δρόμοι μεταξύ τεσσάρων τυπικών οικοδομικών τετραγώνων σε υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτού εξάλλου είχαν αναζητηθεί προτάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν θετικά το μικροκλίμα κάθε περιοχής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων…


» δείτε τη δημοσίευση


 

X