Εφημερίδα «Μακεδονία»: Αθανάσιος Παππάς… «Χρειάζεται αγωγή και, ταυτόχρονα, αστυνόμευση»

deltia-typou231 προβολές
«Ο δημόσιος χώρος δυστυχώς δεν αποτελεί για τους δημότες επέκταση του ιδιωτικού... ». σημειώνει σε συνέντευξη του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Την έναρξη μιας σειράς αναπλάσεων σε κεντρικές περιοχές της Θεσσαλονίκης μέσα στο προσεχές διάστημα προαναγγέλλει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. 


Συνέντευξη στον Λ. Παπαδόπουλο

Φωτογραφίεs: Σάκης Γιούμπασης

 
Ανάμεσα στις παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνονται η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, η αναδιαμόρφωση της Αριστοτέλους και η συνέχιση της πεζοδρόμησης στο επόμενο τμήμα της Αγίας Σoφiας. 
 

Το πρώτο μέρος της ανάπλασης της οδού Αγίας Σοφίας ολοκληρώθηκε και ήδη ο κόσμος απολαμβάνει τον νέο πεζόδρομο. Πόσο δικαιωμένη αισθάνεται η δημοτική αρχή σε ό,τι αφορά την προώθηση της φιλοσοφίας της, που θέτει ως προτεραιότητα τους πεζούς και όχι τα αυτοκίνητα;

 
Η αντίληψη της «Πρωτοβουλίας» ήταν – και εξακολουθεί να είναι – η μεταβολή των όρων αστικής διαβίωσης προς την κατεύθυνση της βιώσιμης κινητικότητας. Η αποσπασματικότητα φαινομενικά φανερώνει τα θραύσματα μίας συνεκτικής πολιτικής που στοχεύει στην αστική-βιώσιμη κινητικότητα. Επομένως, από αυτήν τη σκοπιά το τμήμα της Αγίας Σοφίας, οι πεζοδρομήσεις στο κέντρο, οι αναπλάσεις στους Δώδεκα Αποστόλους, στη πλατεία Χρηματιστηρίου και σε άλλες περιοχές υπηρετούν αυτήν την προτεραιότητα.

…δείτε τη δημοσίευση ›››


X