Εφημερίδα »Μακεδονία»: Αλάνα Τούμπας… Επιτέλους έτοιμη μετά οκτώ χρόνια

deltia-typou145 προβολές
Με καθυστέρηση οκτώ και πλέον ετών σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που αρχικά είχε τεθεί ολοκληρώνονται επιτέλους μέσα στους επόμενους τρεις μήνες τα έργα για την ανάπλαση της πρώην αλάνας της Τούμπας.

Οι παρεμβάσεις στην περιοχή, όπου κατασκευάστηκε και λειτουργεί το δημοτικό κολυμβητήριο της Τούμπας, παρέμεναν επί σειρά ετών ημιτελείς, αφού ο περιβάλλων χώρος είχε εγκαταλειφθεί αδιαμόρφωτος, ενώ και η πολυδιαφημισμένη πεζογέφυρα στην Κλεάνθους, κόστους 1,1 εκατ. ευρώ, στην πραγματικότητα δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, αφού δεν οδηγεί πουθενά

 
Ακόμη και το δημοτικό κολυμβητήριο, κόστους 5,5 εκατ. ευρώ, το οποίο εγκαινιάστηκε και μάλιστα δύο φορές από τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, παρότι ετέθη σε λειτουργία το 2009, λίγους μήνες αργότερα παρουσίασε προβλήματα και απαιτήθηκαν νέες παρεμβάσεις, μέχρι να ανοίξει και πάλι τις πύλες του για το κοινό.

Η νέα δημοτική αρχή χρειάστηκε να προχωρήσει σε συμπληρωματική εργολαβία, αρχικού προϋπολογισμού περίπου 1 εκατ. ευρώ, ώστε να ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις στην πλατεία Θρακικού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, όπως ονομάζεται πλέον η παλιά αλάνα της Τούμπας.
 
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης επιτεύχθηκε έκπτωση της τάξης του 48,01% κι έτσι το έργο εκτελείται με 530.255,20 ευρώ.


…δείτε τη δημοσίευση ›››


 

X