Εφημερίδα «Μακεδονία»: Αρχίζει η ανάπλαση του άξονα της Αγίας Σοφίας

deltia-typou230 προβολές
Μέσα στον τρέχοντα μήνα αναμένεται να αρχίσει μία από τις μεγαλύτερες αναπλάσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.
 
Πρόκειται για την αναβάθμιση του ιστορικού άξονα της Αγίας Σοφίας, ο οποίος πλέον πρόκειται να μετατραπεί σε έναν πραγματικό πεζόδρομο με κυρίαρχα το υγρό στοιχείο και το πράσινο.
 
Η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, ο οποίος κέρδισε στο σχετικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να υπογραφεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ώστε να αρχίσουν άμεσα οι παρεμβάσεις που έχει προγραμματιστεί να εκτελεστούν.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέα Κουράκη ήδη έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται πριν από την υπογραφή της σύμβασης και απομένει μόνον η έκδοση των σχετικών εγγυητικών επιστολών.

«Ο εργολάβος αναμένει τις εγγυητικέςεπιστολές μέσα στις επόμενες ημέρες και πιθανώς εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Η σύμβαση ανάθεσης του έργου θα υπογραφεί εντός της ίδιας ημέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.

 
Παρότι ο συνολικός σχεδιασμός του δήμου Θεσσαλονίκης αφορά την αναβάθμιση του άξονα της Αγίας Σοφίας σε όλο το μήκος του από την παραλία μέχρι και την Αχειροποίητο, σε αυτή τη φάση θα αναπλαστεί αποκλειστικά το κομμάτι που πεζοδρομήθηκε πιλοτικά από την οδό Τσιμισκή μέχρι και το ύψος της Μακένζι Κινγκ, όπως και οι δύο κάθετοι πεζόδρομοι της Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου.


 
 
X