Εφημερίδα «Μακεδονία»: Δυτική Θεσσαλονίκη… Ξεχωριστή ταυτότητα αποκτούν τρεις ιστορικές περιοχές

deltia-typou197 προβολές
Νέα φυσιογνωμία, αλλά και τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα αποκτούν τρεις από τις πλέον χαρακτηριστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, οι οποίες, παρά τη σπουδαιότητα και την ιστορικότητα τους, παρουσίαζαν επί σειρά δεκαετιών εικόνα πλήρους υποβάθμισης.

Πρόκειται για τον περιβάλλοντα χώρο του μνημειακού συνόλου των Δώδεκα Αποστόλων, που μετεξελίσσεται σε πόλο έλξης τουριστών, για την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Χρηματιστηρίου, που ανακτά τη χαμένη ακτινοβολία της, αλλά και για τη ζώνη πέριξ της οδού Αισώπου στη δυτική πλευρά της πόλης, η οποία σχεδιάζεται να αποτελέσει την «Chinatown» της Θεσσαλονίκης.

Τα έργα ανάπλασης στις τρεις περιοχές – τα οποία προϋπολογίστηκαν στο ύψος των εννέα εκατ. ευρώ, αλλά τελικά μετά από εκπτώσεις που επιτεύχθηκαν, στο πλαίσιο των σχετικών διαγωνισμών, εκτελέστηκαν με το μισό κόστος – επιθεώρησε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τον Γιάννη Μπουτάρη συνόδευαν στην περιοδεία του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα, ο τέως αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης και ο γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Μπελιμπασάκης.


…δείτε τη δημοσίευση ›››


 

 
 
 
X