Εφημερίδα «Μακεδονία»: Επανασχεδιάζονται οι ποδηλατόδρομοι

deltia-typou203 προβολές

Η επαναχάραξη κομβικών τμημάτων του δικτύου των ποδηλατόδρομων, η προώθηση όλων των αναγκαίων διαδικασιών για τη σύνδεση της παραλιακής ζώνης με την Άνω πόλη και το περιαστικό δάσος μέσω τελεφερίκ, η εκπόνηση μελετών για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου και σειρά παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των σχολείων είναι μόνο ορισμένα από τα έργα που αναμένεται να περιληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το νέο έτος.

Το καινούργιο τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά, πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Το πακέτο των έργων που προγραμματίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης για το 2016 ανέρχεται στο ύψος των περίπου 13,17 εκατ. ευρώ.

Μία από τις κεντρικές κατευθύνσεις που έχει θέσει ο Θανάσης Παππάς, ενόψει της διαμόρφωσης του νέου τεχνικού προγράμματος, αφορά την υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων στο υφιστάμενο δίκτυο των ποδηλατόδρομων, ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικό, αλλά και να θωρακιστεί απέναντι στους ασυνείδητους οδηγούς που συστηματικά το παραβιάζουν.  

 
Τα έργα για τη βελτιστοποίηση του υφιστάμενου δικτύου, αλλά και για τη δημιουργία νέων ποδηλατόδρομων μέχρι και την Τούμπα, αναμένεται να εκτελεστούν με ορίζοντα διετίας.

…δείτε τη δημοσίευση ›››


X