Εφημερίδα «Μακεδονία»: Χρηματιστήριο… Ξανάπιασαν δουλειά τα συνεργεία για τη βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής

deltia-typou189 προβολές
Ξανάπιασαν δουλειά τα συνεργεία που έχουν αναλάβει την εκτέλεση των έργων ανάπλασης στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Χρηματιστηρίου.
 

Οι εργασίες για τη βιοκλιματική αναβάθμιση του λεγόμενου Φραγκομαχαλά ήταν τελματωμένες από τον περασμένο Ιούλιο, εξαιτίας των εμπλοκών που είχαν ανακύψει πανελληνίως με τις χρηματοδοτήσεις των παρεμβάσεων οι οποίες ήταν ενταγμένες στο ΕΣΠΑ.

 
Μόλις πριν από λίγες ημέρες έγινε άρση της διακοπής εργασιών, την οποία είχε αιτηθεί ο ανάδοχος του έργου προς το δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς του οφείλονταν ποσά που ξεπερνούσαν τις 700.000 ευρώ. Τα οφειλόμενα καταβλήθηκαν στον εργολάβο, ο οποίος οργάνωσε εκ νέου τα συνεργεία του, ώστε να συνεχίσει τις παρεμβάσεις στην περιοχή Χρηματιστηρίου.

Η επανέναρξη των έργων για τη βιοκλιματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της πλατείας Χρηματιστηρίου έγινε από την οδό Φράγκων μετά τις σχετικές αδειοδοτήσεις που έλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης από την Τροχαία.

Οι εργασίες τα τελευταία εικοσιτετράωρα εξελίσσονται κατά μήκος της οδού Φράγκων στο τμήμα της από τη Δωδεκανήσου μέχρι και τη Λέοντος Σοφού. Στο κομμάτι αυτό τα συνεργεία υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν εγκατεστημένα για διάστημα περίπου μίας εβδομάδας.

Παράλληλα εργασίες θα εκτελεστούν και σε ένα τμήμα της οδού Ερμού, ενώ μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες τα συνεργεία έχει προγραμματιστεί να μεταφερθούν στην Ίωνος Δραγούμη.


…δείτε τη δημοσίευση ›››


 

X