Εφημερίδα «Τύπος Θεσσαλονίκης»: Μία «όαση» στην Πλατεία Χρηματιστηρίου

deltia-typou203 προβολές

Ένα σημαντικό τμήμα του παλιού εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου της Θεσσαλονίκης άλλαξε όψη: Πίδακες νερού, νεροκουρτίνες, μεγάλοι υπαίθριοι ανεμιστήρες, συστήματα υδρονεφώσεων, νέοι χώροι πρασίνου και ανάπαυσης αλλά και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, συνθέτουν πλέον το σκηνικό στην Πλατεία Χρηματιστηρίου και ειδικότερα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς, Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη, Τσιμισκή και Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για συνολική βιοκλιματική αναβάθμιση μιας περιοχής 110 στρεμμάτων, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Σύμφωνα με τον Δήμο, η ανάπλαση της Πλατείας, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2014, θεωρείται ως η μεγαλύτερη πολεοδομική παρέμβαση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος αναβαθμίστηκε εμφανώς και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για δημότες και επισκέπτες, ειδικά τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες του χρόνου, καθώς τόσο τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν όσο και τα στοιχείατου νερού και οι ανεμιστήρες εξωτερικού χώρου θα βελτιώσουν το δείκτη θερμικής άνεσης κατά 16,3%.


…δείτε τη δημοσίευση ›››


 
X