Εφημερίδα «Μακεδονία»: Ξαναζωντανεύει το πάρκο της ΧΑΝΘ

t.dalianis665 προβολές

Ξαναζωντανεύει μέσα στο επόμενο εξάμηνο το πάρκο της ΧΑΝΘ, το οποίο τα τελευταία χρόνια -μετά την κατάργηση του χώρου άθλησης και ψυχαγωγίας που φιλοξενούταν σε αυτό – παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Ο δρόμος για την ανάπλαση του χώρου αυτού, που βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, άνοιξε έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση του έργου από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάση Παππά.

Η σύμβαση, προϋπολογισμού περίπου 357.300 ευρώ, αφορά τη διαμόρφωση συνολικά τεσσάρων παιδικών χαρών, εκ των οποίων μία βρίσκεται στο κέντρο, άλλη μια στη δυτική Θεσσαλονίκη και δύο στην περιοχή της Τούμπας. Τα έργα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε διάστημα περίπου έξι μηνών.

Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, οι βασικοί στόχοι που τέθηκαν κατά την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών αφορούν τη σχεδίαση ασφαλών χώρων, που θα διαθέτουν πιστοποιημένα παιχνίδια, τη διαμόρφωση εκτεταμένων ζωνών πρασίνου και τη χάραξη διαδρομών πρόσβασης και κίνησης.


» δείτε τη δημοσίευση


X