Εφημερίδα »Μακεδονία»: 7,43 εκατ. ευρώ για έργα στις γειτονιές

deltia-typou238 προβολές
Στροφή στα έργα της καθημερινότητας φαίνεται πως επιχειρεί η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς μόνο στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκαν παρεμβάσεις για την αναμόρφωση διάφορων γειτονιών της πόλης, συνολικού ύψους περίπου 7,43 εκατ. ευρώ.

Σαράντα οκτώ δρόμοι, που εκτείνονται σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, πρόκειται να αλλάξουν όψη, ενώ πολλοί από αυτούς θα μετατραπούν σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας.

 
«Στο πλαίσιο της στρατηγικής της καθημερινότητας, που αποτελεί προγραμματική μας δέσμευση για μια βιώσιμη πόλη, προχωρούμε με πέντε εργολαβίες στην κατασκευή πεζοδρόμων και στη διεύρυνση των πεζοδρομίων με παράλληλη φύτευση δένδρων σε 48 δρόμους».

«Στόχος μας είναι η αναγέννηση της γειτονιάς και η ανάκτηση του δημόσιου χώρου για μια πόλη φιλική στους κατοίκους της», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης.

 
Όπως πρόσθεσε, πρόκειται για έργα που έχουν ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και χρηματοδοτούνται μέσω της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Ανάπτυξης (ΣΑΤΑ).
 
«Ο σεβασμός στους πεζούς είναι το πρώτο μεγάλο βήμα, για να γίνουν οι πόλεις μας ζωντανές, ασφαλείς, βιώσιμες και υγιείς», πρόσθεσε ο κ. Κουράκης.


  
 
 
 
X