Εφημερίδα «Μακεδονία»: 8+1 παρεμβάσεις αλλάζουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης

t.dalianis430 προβολές

Η δημιουργία ενός τουριστικού περιπάτου πλάι στα ανατολικά τείχη της πόλης, η ανάπλαση κομβικών ζωνών μπροστά από σπουδαία εβραϊκά μνημεία και η εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου για τη θωράκιση των πεζόδρομων απέναντι στους ασυνείδητους οδηγούς που συχνά τους παραβιάζουν είναι μόνο ορισμένες από τις παρεμβάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μέσω του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς κάνει λόγο για έργα πνοής που θα μεταβάλουν την εικόνα της πόλης. Σύμφωνα με τον κ. Παππά, τα τεχνικά έργα που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του «Σταύρος Νιάρχος» είναι προϋπολογισμού πέντε εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η συνολική δωρεά του ιδρύματος προς το δήμο Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί θα υλοποιηθούν με ενδιάμεσο φορέα το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης. Το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ δήμου Θεσσαλονίκης και ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για το σκέλος των τεχνικών έργων αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Είναι στο σύνολό τους έργα ώριμα, τόνισε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας πως ένα προς ένα θα κατατίθενται προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης…


» δείτε τη δημοσίευση


 

X