Εφημερίδα Θεσσαλονίκη: «Φιλικότερα για τους μαθητές σχολεία της Θεσσαλονίκης»

deltia-typou206 προβολές
Ένα φιλικότερο περιβάλλον για τους μαθητές που φοιτούν σε τέσσερα πολυπληθή σχολικά συγκροτήματα της πόλης φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σχεδιάζοντας σειρά παρεμβάσεων, για να ομορφύνει και να πρασινίσει τους αύλειους χώρους, όπου τα παιδιά περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους ανάμεσα στα μαθήματα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά αυτήν την περίοδο ο δήμος αναζητά χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να προχωρήσει σε εργασίες αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης – σύμφωνα και με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής – στους αύλειους χώρους τεσσάρων σχολικών συγκροτημάτων.

 
Συγκεκριμένα τα σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνουν τις σχολικές αυλές του 1ου γυμνασίου και του 18ου ΓΕΛ Κάτω Τούμnας, του κτιρίου του »Ευκλείδη», του 1ου γυμνασίου Θεσσαλονίκης και του 30ού ΓΕΛ, όπως και του 15ου γυμνασίου και του 15ου λυκείου.
 
«Θέλουμε να παρέμβουμε στα σχολεία κατά έναν τρόπο ολοκληρωμένο και οργανωμένο. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει από την οργάνωση σχολικών δακτυλίων για τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης προς το σχολείο μέχρι την ανάπλαση των σχολικών αυλών αλλά και το άνοιγμά τους στις γειτονιές μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, ώστε να δοθούν δημιουργικές διέξοδοι στα παιδιά, που συχνά στερούνται ελεύθερων χώρων», ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.


 

 
 
 
X