Εφημερίδα »Μακεδονία»: Πράσινο αστικό δωμάτιο στα βόρεια της Αγίας Σοφίας

deltia-typou305 προβολές
Σε ένα καταπράσινο «αστικό δωμάτιο» με κυρίαρχο το υγρό στοιχείο, όπου θα λειτουργούν από καφέ και εστιατόρια μέχρι βιβλιοθήκη και θερινός κινηματογράφος, σχεδιάζεται να αναδειχθεί ένα από τα πλέον υποβαθμισμένα σημεία της Θεσσαλονίκης, στο βόρειο άκρο του άξονα της Αγίας Σοφίας.
 
Τουλάχιστον αυτό προβλέπει η μελέτη της Έλλης Καρυάτη και της Δανάης Μαυρίδου, η οποία απέσπασε βραβείο στο πλαίσιο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης και το τμήμα κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
 
Την προκήρυξη του διαγωνισμού συναποφάσισαν ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Τάσος Κονακλίδης, με σκοπό να προκύψουν ρεαλιστικές προτάσεις για την αναβάθμιση ξεχασμένων γειτονιών της πόλης, όπως είναι ενδεικτικά τμήματα της Αγίου Δημητρίου, της Κασσάνδρου ή της Ολυμπιάδος.
 
Η περιοχή που προτείνεται να αναπλαστεί αναπτύσσεται σε μία έκταση περίπου 615 τ.μ. στο βόρειο άκρο της Αγίας Σοφίας, μεταξύ των οδών Αγίου Δημητρίου και Ολυμπιάδος.
 
Πρόκειται για ένα εγκαταλειμμένο οικόπεδο, το οποίο σχεδιάζεται να αποτελέσει ένα πάρκο γειτονιάς, όπου όμως θα φιλοξενούνται και δραστηριότητες υπερτοπικού χαρακτήρα.

…δείτε τη δημοσίευση ›››


X