Εφημερίδα «Μακεδονία»: Σε αναζήτηση πόρων για 10 συν 2 σχολικά κτίρια

deltia-typou305 προβολές
Την κατασκευή δέκα καινούργιων διδακτηρίων και δύο νέων παιδικών σταθμών θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα ο δήμος Θεσσαλονίκης, με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν καταγραφεί στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης.
 
Τη λίστα των προτεραιοτήτων κατήρτισαν η γενική διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και η διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο πρόσκλησης που εκδόθηκε από την ειδική υπηρεσία διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση έργων, που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη κτιριακών υποδομών προσχολικής εκπαίδευσης.
 
Σήμερα στο δήμο Θεσσαλονίκης λειτουργούν συνολικά 238 σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, μισθώνονται δέκα κτίρια για τη στέγαση δεκαεπτά σχολείων έναντι μισθωμάτων ύψους 620.000 ευρώ το χρόνο. Επιπλέον, οκτώ σχολικά συγκροτήματα εξακολουθούν να στεγάζονται σε λυόμενες κατασκευές, ενώ ορισμένα σχολεία, όπως αυτά της Ικτίνου ή της Συγγρού, λειτουργούν σε διατηρητέα κτίρια που χρήζουν αποκατάστασης.
 
Ο δήμος Θεσσαλονίκης προωθεί στο πλαίσιο συνεργασίας με την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» την κατασκευή τριών καινούργιων νηπιαγωγείων. Το πρώτο από αυτά σχεδιάζεται να ανεγερθεί σε δημοτικό ακίνητο, έκτασης περίπου 700 τ.μ., επί της οδού Καπετάν Άγρα 49, το οποίο πρόσφατα απαλλοτριώθηκε. Το δεύτερο θα κατασκευαστεί στη συνοικία των Τροχιοδρομικών, όπου σήμερα λειτουργεί μόνο ένα νηπιαγωγείο.

…δείτε τη δημοσίευση ›››


 

X