Εφημερίδα «Εθνος»: Νέα παραλία, νέοι ορίζοντες στη Θεσσαλονίκη

deltia-typou287 προβολές
Δεκατρία θεματικά πάρκα σε ένα μέτωπο τριών χιλιομέτρων, ενιαίος φωτισμός που το βράδυ μεταμορφώνει την πόλη, εικαστικές παρεμβάσεις, μοντέρνα γλυπτά. Αισθητική ανάσα στο βαρύ τοπίο της κρίσης

Τουρίστες στην πόλη τους έγιναν οι Θεσσαλονικείς εδώ και μία εβδομάδα, σπεύδοντας να χαρούν και να απολαύσουν σε όλες τις χρωματικές της αποχρώσεις την αναπλασμένη Νέα Παραλία και ένα αισθητικό αποτέλεσμα με καθαρές γραμμές και απλότητα που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τον ανοιχτό ορίζοντα της πόλης.

Φωτογραφίζουν και φωτογραφίζονται και το Διαδίκτυο έχει γεμίσει από φωτογραφίες της Νέας Παραλίας όλο το 24ωρο λες και πρόκειται για έναν μαζικό διαγωνισμό καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

 
Και το πιο σπουδαίο, το έργο ένωσε την πόλη – γεγονός σπάνιο για τον ελληνικό μηδενισμό – και οι όποιες μεμψιμοιρίες και παραταξιακές και κομματικές αντιπαλότητες σκεπάστηκαν, αφού είναι ένα έργο που ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς.
 
Γιατί η εικόνα της Νέας Παραλίας σε ένα μέτωπο τριών χιλιομέτρων, με τα 13 θεματικά πάρκα – τα 5 είχαν γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή – και τη συνολική διαμόρφωση με τον ενιαίο φωτισμό και την αλέα από δέντρα, αποτελεί μια ανάταση μέσα στο βαρύ τοπίο της σημερινής κρίσης.


X