Εφημερίδα «Μακεδονία»: Πλατεία Χρηματιστηρίου …Αναβαθμίζεται προς το βιοκλιματικότερο

deltia-typou306 προβολές
Νέα φυσιογνωμία αποκτά με χρονικό ορίζοντα τον προσεχή Νοέμβριο η ευρύτερη περιοχή της πλατείας Χρηματιστηρίου, όπου εξελίσσονται εργασίες ευρείας κλίμακας, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πεζοδρομήσεις, παρεμβάσεις για την ενίσχυση του αστικού πρασίνου αλλά και σειρά καινοτόμων στοιχείων, που στηρίζονται στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

«Πρόκειται για μία παρέμβαση που σημαδεύει την πόλη και αλλάζει τη φυσιογνωμία της», παρατήρησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, αναφερόμενος στο έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της πλατείας Χρηματιστηρίου, το οποίο προϋπολογίζεται στο ύψος των περίπου 5,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013».

Τα έργα ανάπλασης εξελίσσονται σε μία περιοχή 110 στρεμμάτων, που περικλείεται από την Εγνατία, την Ίωνος Δραγούμη, την Τσιμισκή και τη Δωδεκανήσου. Η ζώνη αυτή περιλαμβάνει τους παλιούς εμπορικούς πυρήνες της Αγίου Μηνά, της Εδέσσης και της Βίκτωρος Ουγκώ, τις πλατείες Εμπορίου και Χρηματιστηρίου, το επιχειρηματικό κέντρο του τέως Χρηματιστηρίου των τραπεζών, τα κτίρια και τις ιδιοκτησίες των τότε χρηματιστών και μεγαλεμπόρων.

…δείτε τη δημοσίευση ›››

X