Εφημερίδα «Θεσσαλονίκη»: Αγίας Σοφίας… Ένας νέος πεζόδρομος

deltia-typou398 προβολές
Σε κανονικό από πεζόδρομο στα λόγια, όπως ήταν μέχρι πρότινος, μετατρέπεται πλέον ο άξονας της Αγίας Σοφίας, στην καρδιά του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης, με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης που υλοποιήθηκαν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά οι παρεμβάσεις για την ανάδειξη της Αγίας Σοφίας σε έναν πραγματικό πεζόδρομο σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν ορισμένες μικρής κλίμακας εργασίες στο ύψος της οδού Τσιμισκή.
 
Ο νέος πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας αναμένεται να παραδοθεί και επισήμως στη χρήση των Θεσσαλονικέων μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Ο άξονας της Αγίας Σοφίας θα αποτελέσει χώρο περιπάτου με κυρίαρχα το υγρό στοιχείο και το πράσινο αλλά και τόπο φιλοξενίας διάφορων εκδηλώσεων και δρώμενων.
 
Παράλληλα με την Αγίας Σοφίας, στο κομμάτι της από την Τσιμισκή μέχρι και τη Μακένζl Κινγκ, νέα όψη στο πλαίσιο των έργων ανάπλασης που εξελίχθηκαν απέκτησαν και οι δύο κάθετοι πεζόδρομοι της Αγίας Θεοδώρας και της Γεωργίου Σταύρου.


 

X