Εφημερίδα «Θεσσαλονίκη»: Έρχεται και δεύτερος πεζόδρομος Αγίας Σοφίας στο νότιο τμήμα μέχρι τη θάλασσα

deltia-typou319 προβολές

Ένας καινούργιος εμπορικός πεζόδρομος, ο οποίος στην πραγματικότητα θα αποτελεί τη συνέχεια αυτού που έχει ήδη διαμορφωθεί στο κομμάτι από την Τσιμισκή μέχρι και τη Μακένζι Kιvγκ, καθώς και μια πλατεία πλησίον της μητρόπολης, η οποία θα θυμίζει την ιστορικότητα του άξονα και συγχρόνως θα έχει το χαρακτήρα μιας »εκβολής» του προς τη θάλασσα, σχεδιάζεται να διαμορφωθούν στο νότιο τμήμα της Αγίας Σοφίας.

 
Μετά την παράδοση του νέου πεζόδρομου της Αγίας Σοφίας, η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη έχει θέσει ως στόχο άμεσης προτεραιότητας την επέκταση των έργων ανάπλασης και σε ένα δεύτερο τμήμα του ιστορικού άξονα, από το ύψος της οδού Τσιμισκή μέχρι και την παραλιακή λεωφόρο.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά, η δεύτερη φάση των έργων ανάπλασης του άξονα της Αγίας Σοφίας αποτελεί μία παρέμβαση ώριμη, ώστε να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το νέο έτος. Εξάλλου, όπως γνωστοποίησε ο κ. Παππάς, ήδη η δημοτική αρχή βρίσκεται σε αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε να καλύψει τις δαπάνες που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου.

Σύμφωνα με τους μελετητές του έργου, το τμήμα της Αγίας Σοφίας από την Τσιμισκή έως τη θάλασσα θα οργανωθεί σε δύο διακριτές ενότητες. Η πρώτη θα καλύπτει την περιοχή από την Τσιμισκή έως και τη Μητροπόλεως, και θα έχει το χαρακτήρα ενός εμπορικού πεζόδρομου, λειτουργώντας ως συνέχεια του τμήματος που ήδη κατασκευάστηκε από την Τσιμισκή μέχρι και τη Μακένζl Κινγκ. Η δεύτερη ενότητα θα διαμορφωθεί ως πλατεία της Μητρόπολης, ξεκινώντας από την οδό Μητροπόλεως και καταλήγοντας στη λεωφόρο Νίκης.  


…δείτε τη δημοσίευση ›››


 
X