Εφημερίδα «Μακεδονία»: Νέα, βιοκλιματικη ζωή για τον άλλοτε φραγκομαχαλά

deltia-typou348 προβολές

Εγκαινιάστηκε την περασμένη Τρίτη το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής πλατείας Χρηματιστηρίου» ενώ η επίσημη παράδοση έγινε την Πέμπτη. Έτσι η Θεσσαλονίκη αποκτά ακόμη έναν όμορφο δημόσιο χώρο και απομένει να βρεθεί ο τρόπος για τη διατήρησή του .

 
Πρόκειται για την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη, Τσιμισκή και Δωδεκανήσου. Μία γειτονιά με τελείως διαφορετική μορφή την ημέρα από εκείνη της νύχτας, στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά εμπορικά καταστήματα «παλιάς κοπής» με σύγχρονα μπαρ, μοντέρνα μαγαζιά και ζωηρά κλαμπ. Είναι μία από τις λίγες γωνιές της Θεσσαλονίκης στην οποία συγκεντρώνεται τόσο διαφορετικό κοινό μέσα στο 24ωρο.
 
Τη μεγαλύτερη εντύπωση κάνουν τα σιντριβάνια και οι μεγάλοι υπαίθριοι ανεμιστήρες στην πλατεία Χρηματιστηρίου. Οι αρχές σχεδιασμού της μελέτης, που έχουν ως γνώμονα την αναβάθμιση του αστικού χώρου, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, διεύρυνση των πεζοδρομίων, θέσεις στάθμευσης και φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, δίκτυο πεζοδρομήσεων, νέο αστικό φωτισμό, επίστρωση ψυχρών υλικών, νεροκουρτίνες, νέες φυτεύσεις, παγκάκια και ζαρντινιέρες, καθώς και ημι-βυθΙζόμενους κάδους απορριμμάτων.

…δείτε τη δημοσίευση ›››


X