Εφημερίδα «Μακεδονία»: Πρασινίζουν οι σχολικές αυλές στο δήμο Θεσσαλονίκης

deltia-typou308 προβολές
Εκπαιδευτικοί κήποι με αρωματικά φυτά και εκτεταμένες ζώνες πρασίνου αλλά και αμφιθέατρα, χώροι εκδηλώσεων και γήπεδα για τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών σχεδιάζεται να δώσουν τη θέση τους στις γκρίζες και απρόσωπες αυλές μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων της πόλης, στο πλαίσιο εργασιών ανάπλασης που έχει προγραμματίσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.
 
 Μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να αρχίσουν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των αύλειων χώρων τεσσάρων σχολείων της πόλης. Στην πρώτη φάση των έργων που θα εκτελεστούν έχει περιληφθεί μεταξύ άλλων η πλήρης αναμόρφωση της αυλής του σχολικού συγκροτήματος του Ευκλείδη, η οποία σήμερα κατά την επισήμανση των ίδιων των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης θυμίζει περισσότερο φυλακή.
 
«Η δημιουργία ενός φιλικότερου σχολικού περιβάλλοντος αποτελεί σταθερά έναν από τους κεντρικούς στόχους που έχουμε θέσει. Ως δήμος Θεσσαλονίκης έχουμε σχεδιάσει να παρέμβουμε στα σχολεία κατά έναν τρόπο ολοκληρωμένο και οργανωμένο, ξεκινώντας από την οργάνωση σχολικών δακτυλίων για τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης προς το σχολείο και φθάνοντας μέχρι την ανάπλαση των σχολικών αυλών», ανέφερε σχετικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

…δείτε τη δημοσίευση ›››


 

 

 

X