Από τ’ Αργεντίνικα λιμάνια μέχρι τον Θερμαϊκό

tessera716 προβολές

Μία ενδιαφέρουσα, πολυμορφική έκθεση φωτογραφίας για το Αργεντίνικο TANGO της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση που διοργανώνεται στo πλαίσιo του 2ου Φεστιβάλ Τango Θεσσαλονίκης, διερευνά, όχι μόνο τις σχέσεις του συγκεκριμένου χορού με τη φωτογραφία, αλλά και τις σχέσεις των ανθρώπων της Θεσσαλονίκης που ασχολούνται με αυτό.

Έχουν φωτογραφηθεί και θα παρουσιάζονται σχεδόν όλοι οι κοινωνικοί χορευτές του Αργεντίνικου Τανγκό της Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης οι πρωτοχορευτές και δάσκαλοι του είδους, διότι όλοι αυτοί συμμετείχαν στις επανειλημμένες φωτογραφίσεις οι οποίες έγιναν, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, στους φυσικούς χώρους δράσης τους.  

To ίδιο το TANGO άλλωστε, αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο ανθρώπινης έκφρασης και πολιτιστικής επικοινωνίας, που ξεπερνά νοοτροπίες και σύνορα, αποτελώντας μία από κείνες τις σπάνιες «πλατφόρμες» που μπορούν να φιλοξενούν τα βήματα όλων μας, αφού ό,τι ονειρευτήκαμε είναι αυτό που ευωδιάζει και τρέμει στις κινήσεις των χορευτών.

To Tango δεν παραδίνεται, λοιπόν, και δεν μας «παραδίδει», αφού αποτελεί την πιο αναίμακτη ουτοπία… Διαρκώς στιγμιαία έτσι όπως εκφράζεται από τα σώματα των χορευτών, μα και αιώνια, έτσι όπως αποτυπώνεται στην φωτογραφία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης υποστηρίχθηκαν με προβολή ταινίας για το Αργεντίνικο Τάνγκο στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ευθ. Μουρατίδη, καθώς επίσης και με την παρουσίαση ενός χορευτικού happening.

Θα χορέψουν ο Στέλιος Μοναχάς και η Γεωργία Τσιρτσίδου. Στην επιμέλεια της εκθεσιακής οργάνωσης φιλικά συμβουλεύει η κ. Κερτεμελίδου Βίκη, Αρχιτέκτων, Μουσειολόγος και η κ. Φ. Παπαντωνίου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Α.Π.Θ. , Μουσειοπαιδαγωγός.

Την επιμέλεια των κειμένων καθώς και την ευθύνη του τύπου, έχει η κ. Ελένη Καρασαββίδου, λογοτέχνης, εκπαιδευτικός και υποψήφια διδάκτωρ του Α.Π.Θ.

Τον γενικό συντονισμό της διοργάνωσης έχει η Δέσποινα Ποτούρη και την επιμέλεια υλικού και καταλόγου ο Βασίλης Καρκατσέλης.

Η παραγωγή είναι μία συνεργασία του ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  www.fkth.gr  και της Μilonga “TOCA TANGO” Aργεντίνικο  Τάνγκο.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Νίκος Πάντης, Παναγιώτης Οικονομίδης, Βασίλης Καρκατσέλης, Αμαλία Ευαγγελοπούλου, Θανάσης Ράπτης, Απόστολος Ντόμαλης, Άννα Κούρτζα, Αργύρης Λιαπόπουλος, Γιάννης Γαλανόπουλος, Κίμων Αξαόπουλος, Βασίλης Σπύρου, Στέφανος Παναγιωτίδης, Ευθύμης Μουρατίδης, Χριστίνα Παπαφράγκου, Κωστής Δελάκης, Λία Παπαδράγκα, Γιάννης Χαυλίδης, Αλέξανδρος Δοβρίδης και η Χρύσα Στάθη.


Διάρκεια Έκθεσης:
2 -19 Οκτωβρίου 2008

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00

Υποστηρικτές:
Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα Δήμου Θεσσαλονίκης
Ευγενική χορηγία των εκτυπώσεων της «ΚΟΓΧΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Ε.»
Εμπόριο φωτογραφικών ειδών, Σολομού 19, και Βενιζέλου γωνία, Θεσσαλονίκη.

Χορηγοί επικοινωνίας:
Εφημερίδα Αγγελιοφόρος,
Τηλεοπτικός σταθμός TV 100,
Ραδιοφωνικοί σταθμοί FM 100,  FM 101 &  FM 100,6 Λόγου και Τέχνης