1η εσπερίδα της Σχολής Μηχανικών του Mediterranean College

692 προβολές

Η πρώτη εσπερίδα της Σχολής Μηχανικών του MediterraneanCollege, με θέμα: «Σύγχρονα Αρχιτεκτονικά Έργα: Λύσεις αειφορίας και μελλοντική εκτίμηση της αρχιτεκτονικής δραστηριότητας», θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 από τις 17:00 έως τις 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Αστικού Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13).

Η εσπερίδα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή τεσσάρων πολυετούς εμπειρίας και αναγνώρισης αρχιτεκτονικών γραφείων της Θεσσαλονίκης: 1) Νικηφορίδης – Cuomo, 2) Π. Μακρίδης & Συνεργάτες, 3) ΜΕΤΕΣΥΣΜ, 4) Office 25 Architects

Η εσπερίδα στοχεύει σε πολλαπλά οφέλη, μεταξύ των οποίων η ενημέρωση σπουδαστών και φοιτητών για την επαγγελματική δραστηριότητα διακεκριμένων αρχιτεκτονικών γραφείων της Θεσσαλονίκης, καθώς και η παρουσίαση των μελλοντικών τους σχεδίων σε συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος σε επαγγελματίες του είδους, όπως και στο ευρύ κοινό.

Παράλληλα, θα συμβάλει στην εξωστρέφεια και την προβολή των συμμετεχόντων ως εργαλείο επαγγελματικής ανάπτυξης, εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύστοκης οικονομικής περιόδου.

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα λάβει χώρα η βράβευση του Ιωάννη Μουργή και του Ιπποκράτη Παπαδημητράκου, νικητών του διαγωνισμού του TEDxAcademy “Call to Innovation”.

Η πρωτοποριακή τους ιδέα “Organery” προτείνει την ολοκληρωμένη συνοικιακή κομποστοποίηση με «έξυπνους» κάδους διαχείρισης που αναγνωρίζουν ψηφιακά το οργανικό DNA των απορριμμάτων, ενώ παράλληλα δίνουν πόντους στους πολίτες που αντιστοιχούν σε εκπτώσεις σε καταστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εσπερίδα της Σχολής Μηχανικών του MediterraneanCollege πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ (συνέδρια, διαλέξεις, ημερίδες) με σκοπό την ανάπτυξη της επιστημονικής προσέγγισης σε μείζονα θέματα της εποχής μας, την καλλιέργεια του κοινωνικού διαλόγου, και την συνεχή επιμόρφωση των σπουδαστών του.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι o τηλεοπτικός σταθμός Μακεδονία TV, το διαδικτυακό ραδιόφωνο offradio.gr, η διαδικτυακή τηλεόραση CityzenTV, το περιοδικό ABOUT και το website abouthessaloniki.gr, τα τεχνικά περιοδικά Κτίριο & Δομές, η ομάδα του OpenHouseThessaloniki, καθώς και τα websites thinkfree.gr και parousiazw.gr

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, 

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17.00–17.15: Προσέλευση

17.15-17.30: Έναρξη Εσπερίδας/ Χαιρετισμοί

1η ΕΝΟΤΗΤΑ

17.30-18.00: Νικηφορίδης – Cuomo
Θα παρουσιαστεί μια σειρά μελετών που αφορούν στο δημόσιο χώρο.

18.00-18.30 Π. Μακρίδης & Συνεργάτες
Θα παρουσιαστούν έργα με επίκεντρο τον ενεργειακό και βιοκλιματικό σχεδιασμό

18.30-18.50: Ερωτήσεις- Συζήτηση

18.30-18.50: Διάλειμμα

19.10-19.20: Βράβευση Ιωάννη Μουργή, Ιπποκράτη Παπαδημητράκου
Εμπνευστές καινοτόμου ιδέας “Organery”, νικητές διαγωνισμού TEDxAcademy “Call to Innovation”.

2η ΕΝΟΤΗΤΑ

19.20-19.50: ΜΕΤΕΣΥΣΜ
Θα παρουσιαστούν ενδεικτικά έργα, από το concept design έως τον συντονισμό και τη διαχείριση μελετών σε σύνθετα αρχιτεκτονικά έργα.

19.50-20.20: Office 25 Architects
Θα παρουσιαστεί σειρά έργων από ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

20.20-20.40: Ερωτήσεις – Συζήτηση

20.40: Λήξη Εσπερίδας

*Σημείωση: Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και φάκελο με τα πρακτικά