ISO 9001:2001

tessera467 προβολές
image1_iso_meletwn.jpg

Κομβικό σημείο στην πορεία της Δ/νσης Μελετών υπήρξε η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκατάστασης Συστήματος Διοίκησης Ποιότητας κατά το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2000 .
Με την υπ’ αριθ. 1998/2005 Απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εγκατάσταση του συστήματος ISO 9001:2000 στις Διευθύνσεις Μελετών και Κατασκευών Αρχιτεκτονικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας τους.


Σε εκτέλεση της παραπάνω Απόφασης η Διεύθυνσή μας όρισε τους Υπευθύνους Διοίκησης Ποιότητας καθώς και Επιτροπή την Ποιότητας οι οποίοι:

  • αναγνώρισαν τις διεργασίες που χρειάζονται για τη λειτουργία των Διευθύνσεων με Σύστημα Ποιότητας ISO 9001, καθώς και την έκταση εφαρμογής τους σε όλη το εύρος των δραστηριοτήτων τους,

  • καθόρισαν την ταυτοποίηση, τυποποίηση και την αλληλουχία αυτών των διεργασιών,

  • καθόρισαν κριτήρια και μεθόδους που χρειάζονται για να εξασφαλίζεται ότι η λειτουργία και ο έλεγχος αυτών των διεργασιών γίνεται αποτελεσματικά,

  • εξασφάλισαν την διαθεσιμότητα των αναγκαίων χώρων και της απαιτούμενης πληροφόρησης για την υποστήριξη, αλλά και την επιτήρηση των υπόψη διεργασιών,

  • έλαβαν μέτρα για την επίβλεψη υλοποίησης, τη μέτρηση, την ανάλυση και τη συνεχή βελτίωση αυτών των διεργασιών

Όλες οι παραπάνω διεργασίες είναι σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο EN ISO 9001:2000, τον εγκεκριμένο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.), το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και την πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην συνέχεια και μετά από δοκιμαστική λειτουργία του Συστήματος Ποιότητας κλήθηκε  ο διεθνώς αναγνωρισμένος φορέας πιστοποίησης TUV Rheinland που επιθεώρησε στις 29, 30 και 31 Μαΐου 2007 την Διεύθυνση Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων και εξέδωσε το υπ’ αριθ. 01 100 072056 Πιστοποιητικό.