«Χιαστί»… Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Γεροντάκου

848 προβολές
Υπάρχει ένας τρόπος να μπαινοβγαίνεις στην καθημερινότητα, χωρίς οι λέξεις να χάνουν το νόημα τους και χωρίς το χρέος του εγκλεισμού στην κιβωτό της ανάγκης. Οι εικόνες απαλλάσσονται από τους συνειρμούς που τις συνοδεύουν και τις χρηστικές τους ιδιότητες, γεννώντας μια έκπληξη ικανή να  προκαλέσει τη μεταμόρφωση.

Η φωτογραφία, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι σιαμαία με την πραγματικότητα, σε σημείο που η μια να κλωτσά την άλλη. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο -προς χάριν της μεταμόρφωσης- σε αναγκάζει σχεδόν να επινοήσεις έναν χιαστί εναγκαλισμό, φαινομενικά ετερόκλητων στοιχείων, αλλά ουσιαστικά ισοδύναμων, με την αυστηρότητα συνειδητού λογισμού, συν τον αέρα που αποπνέουν τα πράγματα μέσα στην ιερή μοναχικότητά τους, που τα καθιστά μοναδικά.

Προκύπτουν λοιπόν συναντήσεις, ικανές να προκαλέσουν τη στροφορμή και τις δονήσεις εκείνες που γεννούν μια πνευματικότητα, μια άλλη θέαση του κόσμου. Εικόνες στα όρια του πραγματικού και μη πραγματικού, η σύζευξη αντιθέσεων, η λύση των αντιφάσεων, το ζητούμενο ως προοπτική και ορίζοντας και όχι ως τελικός προορισμός, η ενότητα έγχρωμης και ασπρόμαυρης πραγματικότητας, ορίζουν τους στόχους μου και έναν εν δυνάμει κόσμο.


 Ο Βασίλης Γεροντάκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φλάουτο στο Αthenaeum Ωδείο, μαθηματικά και αστρονομία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και φωτογραφία στον Φωτογραφικό Κύκλο. Φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη και έχει συμμετάσχει στη Photobiennale 2010. Διδάσκει φωτογραφία στο Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Περιστερίου και ζει μόνιμα στην Αθήνα.

Διάρκεια έκθεσης:
25 Οκτωβρίου – 17 Νοεμβρίου 2010

 Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Πέμπτη 09:00-15:00
Παρασκευή 09:00-15:00 & 18:00-21:00

Πληροφορίες:
Αγγελάκη 13, τηλ 2310.296.800