Κατηγορία: Έργα

Ο Κήπος του Νερού

tessera

 

Ο Κήπος του Νερού είναι ένας χώρος όπου το νερό είναι το κυρίαρχο στοιχείο που οργανώνει και συνθέτει τη συνολική του ατμόσφαιρα.

Μια ξύλινη πέργκολα κατασκευάστηκε σε όλο το μήκος του κήπου έτσι ώστε να στεγάζει το περιμετρικό πλακόστρωτο γύρω από την υδάτινη επιφάνεια, δημιουργώντας παράλληλα έναν χώρο που προσφέρεται για υπαίθριες εκθέσεις.

Μια μεγάλη επιμήκης επιφάνεια νερού κατασκευάστηκε στη μεριά του κήπου με το μεγαλύτερο εύρος και φυτεύτηκε με υδρόφιλα φυτά (νούφαρα και καλαμιές).

Διαμορφώθηκε επίσης ένα τοίχος στον οποίο το νερό κυλάει και πέφτει με ένταση, ενισχύοντας έτσι και ηχητικά την παρουσία του σε αυτό τον κήπο.

Στην τριγωνική απόληξη του Κήπου του Νερού το έδαφος διαμορφώνεται με χαλαρές κυματοειδείς πτυχώσεις που σβήνουν μέσα στην επιφάνεια του νερού και φυτεύτηκε με γρασίδι.

Η παρουσία του νερού κάνει το κήπο αυτό ευχάριστο και δροσερό ιδιαίτερα τις ζεστές ημέρες.



Περισσότερα

O Κήπος της Μουσικής

tessera

Στον τριγωνικό χώρο που γειτνιάζει με το Μέγαρο Μουσικής διαμορφώνεται ο Κήπος της Μουσικής.

Ο Κήπος φυτεύεται με δέντρα σε κανονικές αποστάσεις,  αφήνοντας ένα τριγωνικό «ξέφωτο» φυτεμένο με γρασίδι, που περιβάλλεται από βαθμίδες αμφιθεατρικά διατεταγμένες.

Ο χώρος προσφέρεται για μικρές υπαίθριες μουσικές εκδηλώσεις αλλά και για όλες τις άλλες χρήσεις που μπορούν να έχουν οι κήποι της Νέας Παραλίας.

Επίσης διαμορφώνεται χώρος παιχνιδιού για τα παιδιά.




Περισσότερα

Νέα Παραλία

tessera


ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Το έργο αφορά τον ανασχεδιασμό του θαλασσίου μετώπου της πόλης από τον Λευκό Πύργο έως το Μέγαρο Μουσικής, την λεγόμενη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν σημαντικό δημόσιο τόπο της πόλης, γραμμικό με περιορισμένο βάθος και μεγάλο μήκος, γεγονός που του προσδίδει  ακριβώς τα χαρακτηριστικά του «μετώπου» -του λεπτού φλοιού, που απλώνεται στο όριο μεταξύ στεριάς και θάλασσας, Ο σχεδιασμός σε αυτό το όριο, δύσκολος αλλά και προκλητικός, οφείλει να συνυπάρξει και να συνδιαλλαγεί με το υδάτινο στοιχείο, δηλαδή τη φύση στην πιο ασταθή της μορφή. Πιστεύοντας πως πρέπει να διαφυλαχθεί το γοητευτικότερο στοιχείο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης, που είναι η ενιαία γραμμική πορεία  περιπάτου πλάι στον ανοικτό θαλάσσιο ορίζοντα, δεν επιχειρείται καμία προέκταση κατασκευών μέσα στην θάλασσα. Σκοπός του έργου είναι:

Η ανάπλαση του χώρου του παραλιακού πλακόστρωτου μέσα από:

  • Την διατήρηση και ενίσχυση της γραμμικότητάς του
  • Την εξασφάλιση ενιαίων χαρακτηριστικών σε όλο το μήκος της διαδρομής
  • Την δημιουργία δενδροφυτευμένης διαδρομής ως εναλλακτικό σκιασμένο χώρο περιπάτου
  • Την αξιοποίηση του στοιχείου του νερού με τη δημιουργία «επεισοδίων νερού» ως χώρων στάσης
  • Την επιλογή του σωστού φωτισμού

Κεντρική ιδέα του έργου είναι η δημιουργία ενός συνεχόμενου γραμμικού χώρου με επιλογές ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, χαλάρωσης, εκπαίδευσης και πολιτισμού, μια αλληλουχία διαφοροποιημένων χώρων, με ποικίλες ποιότητες, που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, αλλά θα διατηρούν ωστόσο τα χαρακτηριστικά της ενότητας και της συνέχειας, που ο ίδιος ο χαρακτήρας του μετώπου επιβάλλει.

Το πλακόστρωτο της παραλίας, από το Λευκό Πύργο έως το Μέγαρο Μουσικής, αντιμετωπίζεται ενιαία και ισότιμα, χωρίς αυξομειώσεις στο εύρος του.  Η σημερινή πλακόστρωση θα αντικατασταθεί με ένα χυτό δάπεδο που θα κατασκευαστεί σε όλο το μήκος του μετώπου.  Το δάπεδο διαφοροποιείται μόνο στο σημείο της απόληξης του κρηπιδώματος, όπου με τη χρήση ξύλινου καταστρώματος υψηλής αντοχής θα τονιστεί το όριο ξηράς και θάλασσας με ένα υλικό πιο «πλούσιο» στο φινίρισμά του.

Η αλλαγή του υλικού και η επιφανειακή του επεξεργασία επιτρέπει στους τυφλούς και αμβλύωπες περιπατητές να αντιληφθούν το όριο του κρηπιδώματος.

Στην εσωτερική πλευρά του κρηπιδώματος, προσφέρεται η εναλλακτική δυνατότητα μιας σκιασμένης διαδρομής, με τη δημιουργίας μιας αλέας που αρχίζει στο Μακεδονία Παλλάς και φτάνει έως το Μέγαρο Μουσικής.

Η διαδρομή αυτή με τα προτεινόμενα καθιστικά ανάμεσα στα δέντρα, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τους θερινούς μήνες κυρίως σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Η αλέα λειτουργεί ως ενδιάμεσο όριο – φίλτρο μεταξύ των δύο διακριτών τμημάτων του παραλιακού μετώπου: του πλακόστρωτου και της πράσινης ζώνης. Δημιουργεί μια διαφοροποιημένη σε ποιότητες διαδρομή, οριοθετείται από τα δέντρα και αποκτά την κλίμακα του αστικού δρόμου, και διαμορφώνει μια ενιαία εικόνα στην θέα του μετώπου από τη θάλασσα. Η διαδρομή τις νυχτερινές ώρες με τον ειδικό φωτισμό των δένδρων, θα είναι περισσότερο φωτισμένη από το υπόλοιπο τμήμα του πλακόστρωτου και θα ενισχύει έτσι το αίσθημα της ασφάλειας για τους περιπατητές.

Η δημιουργία μιας σειράς 16 «πράσινων δωματίων» – κήπων, ως θεματικών χώρων αναψυχής. Στον αντίποδα της γραμμικής πορείας, μια αλληλοδιαδοχή «πράσινων δωματίων», με ένα ιδιαίτερο θεματικό χαρακτηριστικό ο καθένας, επιχειρούν να διατηρήσουν την οικεία ατμόσφαιρα του ιδιωτικού, οργανώνοντας ωστόσο το δημόσιο χώρο.

Η διαδρομή μέσα στους θεματικούς κήπους, μετασχηματίζεται σε μια εμπειρία με μεταβατικά στάδια, όπου το εφήμερο (η εναλλαγή των εποχών) και το ποικίλο, αναδεικνύονται σε κυρίαρχα στοιχεία της σύνθεσης αποσπώντας διαφορετικά συναισθήματα από τον επισκέπτη – χρήστη. Ο μύθος αποκαλύπτεται κατά μήκος της διαδρομής, επανακαθορίζεται μέσω των φυσικών φαινομένων, δημιουργεί διαρκώς μεταβαλλόμενα οπτικά φαινόμενα. Αυτή η λογική σύνθεσης στοχεύει στην δημιουργία ενός χώρου σε κίνηση, την απουσία ενός και μόνο προνομιακού σημείο και αποδίδοντας μια νέα διάσταση στο «γραφικό», το εντάσσει στην οργάνωση του δημόσιου τοπίου της σύγχρονης πόλης

Επίσης το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση και ενίσχυση του αστικού εξοπλισμού και των δικτύων υποδομής (ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης).  Έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την αύξηση και ποιοτική αναβάθμιση του πρασίνου, για τη μορφολογική ενοποίηση των δομικών στοιχείων, με βάση τις συνθετικές αρχές της βραβευθείσας στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό μελέτης, με τη χρήση φυσικών υλικών, αυστηρής και λιτής γεωμετρίας και καθαρών σχημάτων όπως και για τη λειτουργική βελτίωση και ασφαλή χρήση των χώρων περιπάτου και αναψυχής, με προστασία από τις καιρικές συνθήκες και αυξημένο νυχτερινό φωτισμό.

Το δημοπρατημένο έργο αφορά αυτοτελές και λειτουργικά αυτόνομο τμήμα του συνολικού έργου ανάπλασης της Νέας Παραλίας και εκτείνεται από το Μέγαρο Μουσικής έως τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης, σε επιφάνεια 77.000 μ2 από το κρηπίδωμα έως τη Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου. Πρόκειται για το τμήμα της παραλιακής ζώνης που παρουσιάζει ιδιαίτερα μεγάλες φθορές και έλλειψη υποδομής.

Στο έργο των πέντε πρώτων Κήπων περιλαμβάνεται η διαμόρφωση επιφανειών πεζοδρόμων 52.900 μ2, με διάφορους τρόπους (χυτά δάπεδα, κυβόλιθοι μαρμάρου, ξύλινα δάπεδα, δάπεδα σκυροδέματος), πρασίνου 23.000 μ2 και νερού 1.000 μ2, ελαφρές κατασκευές μικρής κλίμακας (εργοτάξια πρασίνου και καθαριότητας, αναψυκτήριο, χώρος εκδηλώσεων και πολλαπλών χρήσεων), κατασκευές για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου (υδάτινες επιφάνειες, παιδότοποι) και προβλέπεται η δημιουργία αλέας (δενδροστοιχίας) σε μήκος 1.120 μ. του παραλιακού πεζοδρόμου, με 310 νέα δένδρα και συνολική φύτευση άνω των 550 νέων δένδρων για τις δύο κατασκευαστικές φάσεις, όπως και την κατασκευή ποδηλατόδρομου σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης.


Οι θεματικοί κήποι που έχουν ολοκληρωθεί είναι:

{article 16}{title}
{intro:strip} {readmore:›››}{/article}
{article 17}{title}
{intro:strip} {readmore:›››}{/article}
{article 136}{title}
{intro:strip} {readmore:›››}{/article}
{article 137}{title}
{intro:strip} {readmore:›››}{/article}
{article 138}{title}
{intro:strip} {readmore:›››}{/article}
 

Περισσότερα

Ανάπλαση της Πλατείας του Λευκού Πύργου

tessera

 


Στη σημερινή μορφή της η διαμόρφωση του χώρου γύρω από το Λευκό Πύργο έχει προκύψει από την κατεδάφιση του προτειχίσματος και τη δημιουργία πάρκου με κωνοφόρα κυρίως δένδρα.

Η στάθμη του μνημείου βρίσκεται χαμηλότερα από το σημερινό έδαφος με αποτέλεσμα να μειώνεται η παρουσία του. Γενικά οι φυτεύσεις και οι διαμορφώσεις δεν είναι επεξεργασμένες, ενώ η εικόνα των λεωφορείων στο όριο της παραλίας και των περιπτέρων με τουριστικά σουβενίρ υποβαθμίζουν την εικόνα της περιοχής.

Η Λεωφόρος Νίκης προσεγγίζει τον Λευκό Πύργο καθώς διέρχεται λίγα μέτρα από την όψη του, ενώ γενικότερα, παρά την ύπαρξη χώρων πρασίνου, δεν προκύπτει η εικόνα διαμορφωμένων ανοιχτών χώρων ούτε αστικής πλατείας.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον κατακερματισμένο από τους άξονες κυκλοφορίας αστικό ιστό της περιοχής.

Με αυτά τα δεδομένα επιλέχθηκε ο εντοπισμός της επέμβασης στο άμεσο περιβάλλον του μνημείου με τη δημιουργία νέας πλατείας στο τμήμα που βρίσκεται μεταξύ της Λεωφόρου Νίκης και της θάλασσας σε συνέχεια με την παλιά παραλία της πόλης.

Ο χώρος της πλατείας διευρύνεται με μικρή εκτροπή της παραλιακής λεωφόρου, ώστε το όριό της να απομακρυνθεί έως 4-4,5 μ. από τη σημερινή της θέση και να προκύψει ένας ελάχιστος ζωτικός χώρος γύρω από το Λευκό Πύργο.

Η διευθέτηση αυτή διευκολύνει την κυκλοφορία των πεζών χωρίς να μεταβάλλει αισθητά την κίνηση των οχημάτων αφού διατηρείται η ύπαρξη τριών λωρίδων κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Νίκης.

Για να μην υπάρξουν προβλήματα και περιορισμοί στις κυκλοφοριακές συνθήκες προτείνεται μικρή μετακίνηση της κεντρικής νησίδας μεταξύ των οδών Νίκης και Παύλου Μελά και δημιουργία ζώνης στάθμευσης επί της οδού Παύλου Μελά ρύθμιση η οποία έτυχε της εγκρίσεως της Διευθύνσεως Κυκλοφορίας του Δήμου Θεσ/νίκης  καθώς και των άλλων αρμόδιων φορέων.

Το συνολικό εμβαδό αυτής της περιοχής επέμβασης του έργου είναι 18.700 μ².


Περισσότερα

Περιοχή Κρυονερίου Θεσσαλονίκης

tessera


Η περιοχή μελέτης

Η περιοχή βρίσκεται ανατολικά του Δήμου Τριανδρίας, δυτικά του Δάσους του Κέδρινου Λόφου και βόρεια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αποτελούσε τμήμα ενός αγροτεμαχίου μεγάλης έκτασης, που με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών του κατατμήθηκε σε πολλά οικοπεδικά τμήματα εμβαδού περίπου 150 τ.μ το καθένα, και αφέθηκαν σε κοινή χρήση ενδιάμεσοι δρόμοι πάνω στους οποίους απέκτησαν πρόσωπο τα κατατμημένα οικοπεδικά τμήματα.

Σκοπιμότητα του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η Τροποποίηση – Αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης της περιοχής Κρυονερίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.  Το 1991, η περιοχή, εντάχθηκε εκ παραδρομής στην 3η Πολεοδομική Ενότητα του Δήμου Τριανδρίας (ΦΕΚ 784/Δ/6-11-91) αλλά κατά τη σύνταξη της μελέτης Πολεοδόμησης δεν λήφθηκαν υπόψη τα υφιστάμενα ρέματα που περικλείουν την περιοχή.

Με την από 10-02-2000 «Έκθεση Καθορισμού Ορίων» των δύο Δήμων, διευκρινίζεται πλέον οριστικά ότι η περιοχή διοικητικά ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ωστόσο εκκρεμούν αφενός οι απαραίτητες αναθεωρήσεις του Σχεδίου Πόλης, όσο και η σύνταξη Πράξης Εφαρμογής για την τακτοποίηση των δικαιούχων.

Αντικείμενο της μελέτης

     Ενημέρωση τοπογραφικού υποβάθρου στο Εθνικό Γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς συντεταγμένων (ΕΓΣΑ 87) καθώς και υψομετρική μελέτη, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΥΠΕΧΩΔΕ, για την Πολεοδόμηση – Πράξη Εφαρμογής σχεδίου πόλης της περιοχής

     Αναθεώρηση/Τροποποίηση του σχεδίου πόλης, σε συνδυασμό με την οριοθέτηση των ρεμάτων.
Σύνταξη μελέτης Πράξης Εφαρμογής (Α, Β, Γ Κεφάλαια), ώστε να αποδοθούν στους δικαιούχους τα προς δόμηση οικόπεδα.

     Σύνταξη μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας στις προς πολεοδόμηση περιοχές.

    Σύνταξη μελέτης Περιβαλλοντικής Καταλληλότητας, στις προς πολεοδόμηση περιοχές.

Από τη Διεύθυνση Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων, διενεργήθηκε ανοικτός διαγωνισμός και με την υπ’ αρ. 3731/26-9-2007 Απόφαση Δημαρχιακής Επιτροπής, η εκπόνηση της μελέτης ανατέθηκε στη Σύμπραξη Μελετητικών Γραφείων:

– ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΔΗΜΗΚΑ

– ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΗ

– ΓΕΩΤ.ΕΡ. – Γ. ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.- D.K.N.D. ENGINEERS Ο.Ε. / ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣ Ο.Ε. 

Προϋπολογισμός Έργου

158.530 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ)


Περισσότερα

Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της Ροτόντα

tessera

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η παρούσα μελέτη αφορά την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της Ροτόντας και πιο συγκεκριμένα της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, Ιασωνίδου, Αρριανού, Αρμενοπούλου και Μελενίκου.

Η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται από τα πολλά και σημαντικά ιστορικά μνημεία όπως δηλαδή την Ροτόντα, την Αψίδα του Γαλερίου, τον Ι. Ν. του Αγ. Παντελεήμονα, τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου.

Το έργο προς υλοποίηση

Η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της Ροτόντας επιτυγχάνεται με την εκ νέου διαμόρφωση των υπαίθριων δημόσιων χώρων γύρω από αυτήν συμπεριλαμβανομένων των δρόμων εσωτερικά της περιοχής που συνδέουν τα διάφορα μνημεία μεταξύ τους.

Η συνολική έκταση της ανάπλασης είναι περίπου 25 000 m2 εκ των οποίων τα 16 000 m2  αποτελούν δαπεδοστρώσεις πεζοδρομίων με διάφορα υλικά (τσιμεντόπλακες, πλάκες μαρμάρου, κεραμικοί πλίνθοι, άτριφτο μωσαϊκό, κλπ.), τα 4 000 m2 περίπου αποτελούν διάστρωση οδών με σταμπωτή άσφαλτο και τα 5 500 m2 αποτελούν χώρο πρασίνου.

Παράλληλα θα κατασκευαστεί όλη η απαιτούμενη ηλεκτρολογική υποδομή για το νέο ηλεκτροφωτισμό της περιοχής και θα εξοπλιστεί η περιοχή με τον απαραίτητο αστικό εξοπλισμό.

Επιστρώσεις – Επενδύσεις

Στον άξονα της Δημ. Γούναρη καθώς και στον παράλληλο με την Εγνατία οδό άξονα που περνά κάτω από της Αψίδα του Γαλερίου διαμορφώνονται διαδρομές με επίστρωση δαπέδου από κεραμικούς πλίνθους τύπου cotto και τεμάχια μαρμάρου λευκού διαστάσεων 7*30 και 14,7*30 πάχους 5 εκατοστών σε διάταξη όπως εμφανίζεται στα σχέδια. Περιμετρικά διαμορφώνονται επιφάνειες με επίστρωση πλακών μαρμάρου διαστάσεων 40*60 εκατοστών και πάχους 4 εκατοστών.

Η πλατεία γύρω από την Ροτόντα δαπεδοστρώνεται με χυτό άτριφτο μωσαϊκό που οριοθετείται με κεραμικές πλίνθους και χωρίζεται σε τμήματα διαστάσεων 2*5 μέτρων περίπου με αρμούς διαστολής.

Οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας στο εσωτερικό της περιοχής επέμβασης θα στρωθούν με ευθύνη του Δήμου Θεσσαλονίκης με σταμπωτή άσφαλτο η τελική επιφάνεια της οποίας θα βαφεί σε χρώμα granite και τοπικά white (οι διαγραμμίσεις) και concrete gray (οι θέσεις στάθμευσης).

Τσιμεντοκυβόλιθος διαστάσεων 10*10 και πάχους 6 εκατοστών χρώματος κεραμιδί χρησιμοποιείται για την επίστρωση των ραμπών για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Για τα άτομα με μειωμένη ή καθόλου όραση διαμορφώνεται με πλάκες μαρμάρου με ειδικές γλυφές όδευση από την Εγνατία οδό κατά μήκος της οδού Γούναρη και περιμετρικά της Ροτόντας μέχρι της είσοδο του μνημείου.

Στην περιοχή της Αψίδας του Γαλερίου διαμορφώνονται δύο περιοχές στρωμένες με θραύσματα λευκού μαρμάρου Καβάλας που υποδηλώνουν την θέση των παράλληλων προς τους υπάρχοντες πεσσών.

Επισημαίνεται ότι τα υπάρχοντα μάρμαρα γύρω από την Αψίδα που κάποια από αυτά χρονολογούνται από τα Ρωμαϊκά χρόνια χρήζουν συντήρησης επί τόπου άνευ αποξήλωσης, η οποία θα γίνει υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Τα τοιχάκια των παρτεριών καθώς και κάθε αναληματικός τοίχος επενδύεται στην ορατή πλευρά ή πλευρές του με εμφανή συμπαγή κεραμικό πλίνθο. Η στέψη των τοίχων αυτών γίνεται επίσης με συμπαγή κεραμικό πλίνθο.

Τα σκαλοπάτια όπου εμφανίζονται επενδύονται με λευκό μάρμαρο Καβάλας (πάτημα,  ρίχτι).

Τέλος ασφαλτικές στρώσεις χρησιμοποιούνται για την επισκευή του οδοστρώματος περιμετρικά της περιοχής επέμβασης καθώς και για την στρώση της εσοχής για στάθμευση λεωφορείων επί της Εγνατίας οδού μπροστά από τον Ι.Ν. Παναγίας Δεξιάς.

Ηλεκτρολογικά

Με το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται η δημιουργία του απαραίτητου δικτύου υποδομής, στο οποίο μελλοντικά θα εγκατασταθούν οι νέοι μεταλλικοί ιστοί και τα φωτιστικά σώματα υψηλής αισθητικής που έχουν επιλεχθεί για το χώρο.

Θα κατασκευαστεί νέο υπόγειο δίκτυο παροχής και το δίκτυο θα συνδεθεί με τους υπάρχοντες ηλεκτρολογικούς πίνακες διανομής και θα είναι σε αναμονή να συνδεθεί με δύο νέους.

Περισσότερα
1 3 4 5
Σελίδα 5 από 5
X