Ομαδική έκθεση τέχνης «Αποτυπώνοντας το πνευματικό»

tessera792 προβολές

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας παρουσιάζει την ομαδική έκθεση τέχνης «Αποτυπώνοντας το πνευματικό» της Νίκης Καλοπαίδη, της Νάσιας Λουκοπούλου Τζωρτζίδη και της Μαγδαληνής Σίγα στην Αίθουσα Τέχνης της Αντιδημαρχίας Αρχιτεκτονικού.  

Η Νίκη Καλοπαίδη δημιουργεί φωτογραφικές συνθέσεις, η Νάσια Λουκοπούλου Τζωρτζίδη ζωγραφίζει εξπρεσιονιστικά, η Μαγδαληνή Σίγα «σμιλεύει» με μοντέρνα υλικά.

Το concept της έκθεσης στηρίχθηκε στην ιδέα της Νίκης Καλοπαίδη να «αποτυπώσει» τον «πνευματικό» κόσμο που κρύβεται πίσω από την ορατή πραγματικότητα μέσα από διαφορετικές εικαστικές προσεγγίσεις.

Οι φωτογραφικές συνθέσεις της αναφέρονται στην αιώρηση της ανθρώπινης ψυχής μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. Μέσα από τις υποφωτισμένες «πνευματικές παρουσίες», που θυμίζουν μαρμάρινες προτομές και ανθρώπινα σώματα, η δημιουργός αποδίδει με υπερ-ρεαλιστική ματιά τα αδιέξοδα, τις αναζητήσεις, τις προσμονές της ανθρώπινης ύπαρξης εστιάζοντας στη πνευματική πλευρά της πραγματικότητας. 

Στη ζωγραφική της Νάσιας Λουκοπούλου Τζωρτζίδη οι φόρμες, τα σχήματα, οι γραμμές  μετασχηματίζονται εξπρεσιονιστικά.

Μέσα από τη λιτότητα και τη δυναμική της μονοχρωμίας, το συνδυασμό άσπρων και μαύρων τόνων πλαισιωμένων από διακριτικές πινελιές χρώματος, δημιουργείται μια στοχαστική, μυστηριακή ατμόσφαιρα, συντελείται η υπέρβαση του πραγματικού και η μετάβαση στο χώρο του πνευματικού.  

Η Μαγδαληνή Σίγα από την πλευρά της, πειραματίζεται με μοντέρνα υλικά (γύψος), δημιουργεί ρεαλιστικές φόρμες και καταλήγει σε «γλυπτές» δημιουργίες γυναικείων μορφών σε φυσικό μέγεθος που αποτυπώνουν την κυριαρχία των μέσων και της τεχνολογίας στον άνθρωπο και «καταγγέλλουν» την απουσία οποιασδήποτε πνευματικότητας στο σημερινό κοινωνικό γίγνεσθαι.


 Διάρκεια έκθεσης:
2/6 – 21/6/2009

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη-Παρασκευή: 10:00-14:00 και 18:00-21:00
Σάββατο: 18:00-21:00
Κυριακή:  10:00-14:00
Δευτέρα: κλειστά

Τηλ. επικοινωνίας:
2310.296.800