Έκθεση μικτών τεχνικών – κατασκευών «Μικτές Συνθέσεις» της Δέσποινας Βακάλη

tessera805 προβολές

 

 

Η Δημοτική Πινακοθήκη παρουσιάζει στην Αίθουσα Τέχνης της Αντιδημαρχίας Αρχιτεκτονικού την έκθεση της ταλαντούχας Δέσποινας Βακάλη, η οποία γεννήθηκε στην Κατερίνη και σπούδασε  αρχιτεκτονική στην Οξφόρδη, από όπου πήρε το πτυχίο της το 2003.

Από το 2005 είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε). Σήμερα ζει και εργάζεται  ως  ελεύθερος επαγγελματίας στη Θεσσαλονίκη.Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων, δούλεψε συστηματικά με μακέτες και γενικότερα με τον ψηφιακό τρισδιάστατο σχεδιασμό. Μέσα από έναν μεγάλο αριθμό project  πειραματίστηκε με  ιδέες, φόρμες και υλικά. Το concept είναι το σημείο εκκίνησης….. τονίζει, ενώ το design  και η εφαρμογή των υλικών  έπονται για την ολοκλήρωση του έργου, ανεξαιρέτου κλίμακας.

Χαρακτηριστικό της τεχνικής της είναι η ευρύτητα και το βάθος των αναζητήσεων και των πειραματισμών. Ερεθίσματα μπορώ να δέχομαι από κάτι που θα δω η θα αισθανθώ….από έννοιες, τη φύση, τον άνθρωπο και την ψυχή του, τον ήχο, το πραγματικό και το φανταστικό. Κινείται ιδιαίτερα στο χώρο της μικτής τεχνικής με τη δημιουργία πρωτότυπων τρισδιάστατων έργων ως προς τα υλικά, τη σύνθεση, την τεχνοτροπία, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι χειροποίητη και χρονοβόρα.

Συλλέγει διάφορα υλικά από οπουδήποτε, τα οποία αξιοποιεί με  ευρηματικότητα και αισθητική  στη δουλειά της: από το ύφασμα, το δέρμα, το πλαστικό, που συχνά μπορεί να προκύπτουν από παλιά αντικείμενα, μέχρι το ξύλο το μέταλλο το γυαλί και το γύψο από το χώρο του εργοταξίου.

Η έντονη πολυχρωμία είναι σχεδόν σπάνια. Προτιμά να διατηρεί την φυσικότητα των υλικών – συνήθως σε γήινες αποχρώσεις – προσθέτοντας χρώμα  ελάχιστα  κάποιες φορές.

Το 2008 συμμετείχε στην ομαδική Έκθεση Νέων Καλλιτεχνών «Δημιουργώ άρα Υπάρχω», την οποία οργάνωσε το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

 


 

Διάρκεια Έκθεσης:
9 – 20 Ιουλίου 2009

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Σάββατο 18:00 – 21:00
Κυριακή 10:00 – 14:00
Δευτέρα κλειστά

 

Τηλ Επικοινωνίας:
2310.296.800